Beppu
23.11.2016. 9:27:39h
Dobrodošli u grad iz pakla!
Japanski grad Beppu, koji se smjestio na otoku Kyushu, neprestano je obavijen parom zbog 3 tisuće termalnih izvora koji izbacuju 130 tisuća tona vrele vode na dan...
Fredrik Rubensson / flickr.com

Ne, ovdje nije pakleno vruće pa da se "cijedite" dok hodate ulicama. Nije ni neugodno i ne trebate se bojati vraga koji će vas gađati trozupcem. No, grad ipak izgleda "pakleno", zbog pare kojom je neprestano obavijen, a glavni krivac za to su brojni geotermalni izvori.

Naime, japanski grad Beppu, koji se smjestio na otoku Kyushu, neprestano je obavijen parom zbog 3 tisuće termalnih izvora koji izbacuju 130 tisuća tona vrele vode na dan. Uzrok ove geotermalne aktivnosti japanski je najveći aktivni vulkan Aso, koji se smjestio stotinjak kilometara jugozapadno od paklenog grada.

Grad je, zahvaljujući blizini vulkana, mjesto s najvećim brojem termalnih izvora na planetu, a imena izvora posjetiteljima jasno govore da su zbilja vrući. Naime, svaki imenovani izvor u sebi ima riječ "pakao". Dodajmo još kako su osam najvećih izvora prevrući da bi se čovjek u njima okupao, pa se često nazivaju osam paklenih jezera. U samom gradu nalazi se ukupno 670 termalnih izvora.

Od osam najpoznatijih izvora, neki su posebno zanimljivi. Tako se u "morskom paklu" nalazi kipuća voda plave boje, "obrijana paklena glava" prepuna je blata zagrijanog na 99 celzijevaca, dok su u "paklenoj planini" temperature tek mrvicu manje. Odmah pokraj "bijele bare" nalazi se vrt za meditaciju, a u "paklenoj cijevi" gejzir izbacuje vodu.

Kao što smo već rekli, u ovim izvorima ne možete se kupati, ali u nekim drugim možete. U svakom slučaju jedno je sigurno. Okupali se ili ne, bit će vam pakleno!

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved