Bez plaćanja
23.11.2016. 10:34:29h
Šef Ryanaira: Karte za naše avione bit će besplatne
Za nas će u idućim godinama ovo biti veliki izazov. Imam viziju da će svi letovi Ryanairom za 10 godina postati besplatni.
Mikel Ortega / flickr.com

IZVRŠNI direktor niskobudžetne aviokompanije Ryanair najavio je da bi putovanja ovom kompanijom do 2026. godine mogla postati besplatna, javlja IBTimes.

Govoreći jučer na konferenciji za novinare u Londonu, Michael O'Leary otkrio je da se nada da će letovi postati potpuno besplatni te da bi Ryanair zarađivao od prihoda koji ostvaruju zračne luke iz kojih lete njihovi avioni. Ambiciozan plan potaknut je vrlo dobrim financijskim ponudama koje su mnoge zračne luke proteklih godina ponudile Ryanairu.

"Za nas će u idućim godinama ovo biti veliki izazov. Imam viziju da će svi letovi Ryanairom za 10 godina postati besplatni. Naši letovi bili bi besplatni, a mi ćemo zaradu ostvarivati dijeljenjem prihoda od zračnih luka te dijeleći udjele trgovačkih i maloprodajnih prihoda u zračnim lukama", kazao je O'Leary.

Provokativne ideje

Ova niskobudžetna kompanija očekuje da će ove godine ostvariti promet od čak 119 milijuna putnika, a očekuje se i drastično povećanje njihove flote do 2024. godine. Prošle godine prosječne cijene leta Ryanairom iznosile su 46 eura, a šef kompanije najavio je da će se ta cijena već ove godine smanjiti za 10 do 15 posto.

O'Leary je javnosti dobro poznat po provokativnim idejama, među kojima se ističu i vertikalno položena sjedala u avionima te plaćanje korištenja WC-a u zrakoplovima.

2010. godine O'Leary je tako najavio da Ryanair planira uvesti revoluciju u avionska putovanja tako što će ponuditi opciju da putnici stoje za vrijeme leta, što bi cijenu avionskih karata srušilo na nevjerojatnih 40-ak kuna po karti, piše Daily Mail.

Piše: R. I.
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved