Nova turistička povijest
1.12.2016. 6:15:20h
Izgrađena replika Titanika u prirodnoj veličini
Titanik - davna prošlost, duboko more, Kineska kopija. Turizam u Kineskoj varijanti kopiranja povijesti.
/ wikipedia.org

Kineski brodograditelji započeli su sa izgradnjom prve replike poznatog Titanika u prirodnoj veličini.

Novi Titanik, biti će trajno usidren nadomak okruga Daying u kineskoj provinciji Sichuan. Prema navodima idejnog tvorca ovog projekta Wuchang Shipbuilding Industry Groupe, (Hubei provincija, Kina) po dovršetku izgradnje „novi Titanik“ postat će jedinstvena turistička atrakcija.

Prema navodima Wang Weilinga (zamjenika generalnog direktora izvođača radova) sama replika dužine je 269m i 28m širine, očekuje se da sadržajima u potpunosti oponaša sadržaje koji su se mogli pronaći na izvornom Titaniku kao što su dvorana za ples, kazalište, bazen te brodske kabine prve klase.

Kako bi se dodatno izašlo o susret modernim posjetiteljima brod će biti opremljen i modernim tehnologijama kao što je bežični Internet pristup.

Sama konstrukcija se temelji na  originalnim nacrtima Titanika te će u izgradnji broda sudjelovati inženjeri i stručnjaci iz Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

Dijelovi broda izgraditi će se u Hubeiu i od tamo prevesti u Sichuan gdje će biti uklopljeni u novi Titanik.

Izgradnju novog Titanika financijski podupire Sichuan Seven Star Energy Investment Groupa sa predviđenim troškom investicije oko jedne milijarde yuana (odnosno nešto više od milijardu kuna).

Poznati Titanik potonu je 14. travnja 1912. godine nakon udara u ledenu santu na sjeveru Atlantika pri čemu je poginulo oko 1,500 ljudi.

Piše: Domagoj Skledar

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved