Odlični pokazatelji
31.3.2022. 18:13:19h
AirBnb rezervacije u Grčkoj porasle za nevjerojatnih 232%, rezervacije u Hrvatskoj porasle za 196%
Sljedeći po stopi povećanja rezervacija je Portugal, gdje su rezervacije porasle za 196% i Hrvatska za 151%. Sve tri zemlje bilježe izniman rast u budućim ljetnim rezervacijama u odnosu na prošlu sezonu.
AirDna.com

Broj rezervacija za Airbnbs u Grčkoj ovog ljeta porasle su za 232 posto, što tu zemlju stavlja na vodeće mjesto u Europi u pogledu ukupne izvedbe rezervacija do 1. ožujka, prema tržišnim analitičarima AirDNA.

Točnije, ljetne rezervacije za Grčku porasle su u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.
Grčka odredišta sa najvećim porastom:
- 552% Santorini
- 429% Atena
- 317% Krf

Sljedeći po stopi povećanja rezervacija je Portugal, gdje su rezervacije porasle za 196% i Hrvatska za 151%. Sve tri zemlje bilježe izniman rast u budućim ljetnim rezervacijama u odnosu na prošlu sezonu.

Prema AirDNA, čini se da rusko-ukrajinska kriza nije utjecala na rezervacije, barem ne još. Analitičari očekuju da će se utjecaj rata pojaviti kasnije.

Za sada podaci otkrivaju da se AirBnb rezervira u cijeloj Europi jer su ograničenja Covid-19 ukinuta i vraća se želja za putovanjima.

U međuvremenu, potražnja je u veljači 2022. dosegla najvišu razinu nakon pandemije u Europi, s 20,8% više noćenja u odnosu na veljaču 2019. i 73,9% više noćenja u odnosu na veljaču 2021. Ta je potražnja gurnula prosječne dnevne stope (ADR) za 2% više nego prošle godine i 28,9% iznad razine iz veljače 2019. godine.

Istodobno, od 1. ožujka proljetni tempo bookinga bio je 113,5% veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 3,4% veći u odnosu na 2019. godinu.

Gledajući dalje unaprijed, analitičari AirDNA očekuju da će trenutni ljetni podaci o tempu (od lipnja do rujna) nastaviti rasti i potražnja tijekom ovih vršnih mjeseci.

Od 1. ožujka rezervirano je 74% više ljetnih noćenja nego 2021., dok stope i dalje imaju trend 4,2% više u odnosu na prošlu godinu i 25,1% iznad stopa prije pandemije 2019. godine.

Ranije ovog mjeseca, grčko udruženje upravitelja nekretninama (PASIDA) pridružilo se globalnoj Airbnb inicijativi za prikupljanje sredstava za ljude pogođene ruskom invazijom kroz simbolične rezervacije nekretnina u Ukrajini.
 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved