Uzorni turizam
8.9.2015. 6:38:07h
TOP 7 turističkih gradova Francuske
Francuska zemlja bogate turističke ponude, dobar uzor Hrvatskoj kako razvijati nešto više od sunca, mora i naplate cestarina.
Archangel12 / flickr.com

1. Pariz

pogled sa crkve Notre Dame, Pariz
Moyan Brenn / flickr.com

Glavni grad francuske jedno je od glavnih turističkih odredišta u svijetu, broj posjeta godišnje se kreće iznad 20 miliona posjetitelja. Pariz je jedan od najljepših gradova na svijetu. Danas glavne turističke atrakcije pariza uključuju  Eiffelov toranj, katedralu Notre Dame, baziliku Sacré-Cœur i naravno najveći svjetski muzej Louvre.

2. Marseilles

Marseilles
thecrypt / flickr.com

Drugi najveći grad u francuskoj i treće najveće metropolitansko područje francuske. Marseille je živahni lučki grad bogate povijesti i mladog duha. Grad je osnovan prije 2600 godina, što ga ujedno i čini najstarijim gradom u Francuskoj.

3. Lyon

Lyon
thecrypt / flickr.com

Komercijalno, industrijsko i bankarsko središte zadnjih 500 godina, danas je Lyon treći najveći grad u francuskoj i glavni grad regije Rhone-Alpes. Grad je poznat po svojoj gastronomiji i bogatoj povijesnoj baštini, a ujedno obiluje  dinamičnim kulturnim događanjima, užurbanim noćnim životom i izvanrednim muzejima. Grad se također smatra i mjestom gdje je nastao film kakvim ga danas poznajemo.

4. Bordeaux

Bordeaux
SuperCar-RoadTrip.fr / flickr.com

Više od 2,5 milijuna turista posjeti Bordeaux svake godine. Bordeaux svojim posjetiteljima nudi brojna kazališta, kina, i operne predstave što sve zajedno turiste veže na jedan dulji ostanak u gradu. Uz ovo grad nudi i pregršt glazbenih događanja raznih žanrova i za različite ukuse. U Bordeauxu se tijekom godine odvijaju i brojni festivali.

5. Saint Tropez

Saint Tropez
wake4jake / flickr.com

Saint-Tropez nalazi se na francuskoj rivijeri otprilike na 100 kilometara udaljenosti zapadno od Nice. Grad je poznat po svojoj opuštenoj atmosferi, kombinaciji mirnog odmarališta za vrijeme dana i burnog grada po noći. Brojne plaže nude jedrenje na dasci kao i opremu za one koji se tek žele okušati u ovom sportu, druge pak plaže nude sportove za one željne još više adrenalina odnosno sportove kao što su skijanje na vodi i skutere za more.

6. Strasbourg

Strasbourg
Stefan W / flickr.com

Strasbourg je glavni grad regije Alsace koja se nalazi na sjeveroistoku francuske te je ujedno i sjedište europskog parlamenta i brojnih ostalih bitnih europskih institucija. Grad je poznat po  svojoj gotičkoj katedrali sa slavnim astronomskim satom, te razglednicom grada koja se sastoji od brojnih crno-bijelih zgrada.

7. Arles

Arles
PROSalva Barbera / flickr.com

Arles je grad koji se nalazi u južnoj francuskoj. Najznačajnija gradska turistička atrakcija je rimski amfiteatar izgrađen 90te godine poslije Krista koji je u svojim najboljim danima mogao primiti 20 000 gledatelja. Vincent van Gogh živio je u gradu Arles više od 10 godina te naslikao više od 3000 slika i crteža tijekom tog perioda.

 

 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved