Kolijevka čovječanstva
28.11.2016. 9:40:34h
TOP 5 afričkih turističkih atrakcija
Afrika, drugi najveći kontinent na svijetu poznat je po svom krajoliku koji ostavlja bez daha, raznolikoj kulturi i obilju divljači.
Matthias Ripp / flickr.com

Ako se i vi osjećate kao jedan od onih turista koje privlače egzotične destinacije i uvijek je u potrazi za novim avanturama, Afrika će biti savršena destinacija za vas!

Afrika, drugi najveći kontinent na svijetu poznat je po svom krajoliku koji ostavlja bez daha, raznolikoj kulturi i obilju divljači. U biti Afrika je puno više od uobičajenih klišeja na koje ste navikli, odnosno Afrika ima za ponuditi sve što je potrebno jednom turisti željnom avanture.

Poklonite sebi nezaboravno iskustvo i otkriti više o ovom prekrasnom kontinentu kroz posjetu top 5 turističkih atrakcija Afrike.

1. Egipatske piramide i Sfinga, Gaza plato, Egipat

Piramide, Giza plato, Egipat
David Bolton / flickr.com

Možda ste do sada čuli brojne priče i vidjeli bezbrojne fotografije egipatskih piramidama, ali ništa se ne može mjeriti sa doživljajem koji pruža posjet ovom fantastičnom arheološkom nalazištu.
Uživajte u obilasku i šetnji pored jedinog preostalog čuda sa popisa 7 svjetskih čuda iz davnine.

2. Viktorijini slapovi, rijeka Zambezi, Zambija i Zimbabve

Viktorijini slapovi, rijeka Zambezi, Zambija i Zimbabve
Ninara / flickr.com

Svojom grandioznošću, ovaj najveći vodopad na svijetu jedno je od najpopularnijih turističkih destinacija u Africi.
Ovdje možete pronaći puno turističkih sadržaja koji vam mogu pružiti nezaboravni adrenalinski doživljaj, a osobito bi izdvojili 110m duboki Bungee Jump.
U razdoblju od rujna do prosinca kada je nivo vode nizak obavezno posjetite „Vražji bazen“ (Devil’s pool) koji se nalazi na samom vrhu slapova i koračajte stijenama ili se okupajte u hladnoj vodi jezera!

3. Masai Mara, nacionalni park, Kenija

Maasai Mara, nacionalni park, Kenija
Xiaojun Deng / flickr.com

Omiljen među ljubiteljima prirode i fotografima nacionalni park Masai Mara najpoznatiji je i najomiljeniji safari
park u Keniji.
Promatrajte životinje u njihovom prirodnom ambijentu, u parku možete vidjeti Afričke slonove, nosoroge i afričke bivole.
Većina turista posjećuje Masai Mara nacionalni park tijekom “Velike seobe” zebri i divljih zvijeri iz Tanzanije, a za turiste koji traže dodatnu dozu adrenalina dostupni su letovi balonom iz kojeg se pruža nezaboravan pogled na bogati životinjski svijet nacionalnog parka.
Ne propustite priliku za upoznavanje sa lokalnim domorodačkim plemenom Masai!

4. Kilimandžaro, Tanzanija

Kilimandžaro, Tanzanija
Ninara / flickr.com

Ostanite zapanjeni pogledom koji se pruža sa najvišeg planinskog vrha u Africi.
Za uspon na 5895 metara visok planinski vrh Kilimandžaro potrebno 6 dana i dobra priprema prije puta. Ovo sigurno neće biti kratak i lagan uspon, ali prekrasni krajolici i obilje životinjskog svijeta koji možete upoznati po putu zasigurno će biti dovoljna nagrada za vaš trud.

5. Cape Town, Južnoafrička republika

Cape Town, Južnoafrička republika
David Stanley / flickr.com

Poznat kao jedan od najljepših gradova na svijetu, Cape Town je više od samo običnog grada jer svojim posjetiteljima nudi puno više.
Svoj posjet Cape Townu započnite sa usponom na “Stolnu planinu” gdje možete pronaći endemske vrste biljnog i životinjskog svijeta. Do „Stolne planine“ možete stići i 5 minutnom vožnjom žičarom.
Provedite ugodno poslijeporodne uživajući u suncu i koktelu na gradskoj plaži koju umivaju visoki valovi atlantskog oceana.

 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved