Bilje
Kao nekada
25.12.2017. 11:37:28h
Advent bez struje osvijetljen samo sa fenjerima, lampionima, vatrom i svijećama
Advent su osvjetljavali samo plameni jezičci iz lampiona, fenjera, svijeća i otvorene vatre
storebukkebruse / flickr.com

Uoči četvrte nedjelje Došašća Biljani su organizirali prekrasan trodnevni „Advent bez struje u Bilju“ kako bi u zajedništvu proveli u čarobnom raspoloženju blaganske dane.

Za razliku od ostalih adventskih manifestacija, koje su se u okolnim mjestima organizirale u što blještavijem ambijentu načičkanom lampicama, biljski je Advent bez struje bio tek pod svjetlom lampiona i stotinjak petrolejki i plamena naloženih vatri u središtu Bilja.

Vladalo je posebno ozračje, u to smo se i sami uvjerili, a Daniela Mihaljević, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Bilje pohvalila je lokalne udruge koje su se uključile u Advent bez struje, a zahvalu je uputila i Javnoj ustanovi Park prirode Kopački rit jer je ta ustanova tri dana svojim turističkim vlakićem vozila posjetitelje.

- Prekrasno smo se proveli ovih nekoliko dana u posebnom ugođaju koji je sve ugodno iznenadio i u četvrtak i u petak i u subotu. Očito je da smo pogodili s idejom. Evo, ove posljednje večeri u subotu ponovno smo na šporetima, postavljenim na otvorenom, za brojne posjetitelje kuhali kobasice, sarmu, vino, rakiju, pekli girice... tako da je za svačiji ukus bilo ponešto. Dakako, nije nedostajalo ni zabave svih ovih proteklih dana - od tamburaša do božićnih pjesama, a biljski izviđači su donijeli Betlehemsko svjetlo. Advent su  osvjetljavali samo plameni jezičci iz lampiona, fenjera, svijeća i otvorene vatre oko koje su se okupljali posjetitelji u čarobnom ugođaju uz slamu, ukrase od borovine i sušenog voća slušajući gledajući nastupe odličnih izvođača, pjevačkih zborova i folkloraša, vatreno žongliranje, vatrene performanse, natjecanje u kuhanju vina, ocjenjivanje lampiona djece do drugih aktivnosti tijekom uspješne trodnevne manifestacije – kaže Daniela Mihaljević.

Osim Općine Bilje i Turističke zajednice u realizaciji programa uključile su se udruge: Karas, Lovačko društvo “Srnjak”, Udruga žena “Biljanke”, Nogometni klub Bilje, udruga Čuvari tradicije princa E. Savojskog, FA Bilje, Bakin šporet, Savjet za turizam općine Bilje, izviđači, Savjet mladih općine Bilje i Udruga branitelja.

Piše: Darko PEJIĆ

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved