Ozalj
Slava Raškaj
22.2.2018. 14:05:07h
OŽUJAK - MJESEC SLAVE RAŠKAJ U OZLJU 2018
Treću godinu programi posvećeni sjećanju na veliku slikaricu Slavu Raškaj//Izložba fotografija, kviz, projekcija filma, izložbe dječjih radova uz popratni program
objava za medijie

Slava Raškaj je iznimno voljela prirodu i proljeće, što dokazuju njene brojne slike s motivima proljeća u Ozlju. Grad Ozalj tradicionalno u ožujku odaje počast genijalnoj slikarici i ovim programom se ponosno sjeća njenih remek-djela, zajedno s brojnim ljubiteljima umjetnosti, iz svih krajeva.

U Gradskoj knjižnici će se premijerno svojom samostalnom izložbom fotografija predstaviti karlovački autor Dario Markolin, a odlični EVS volonteri iz Estonije Ethel i Taavi predstavit će nam na svojim sjajnim radionicama 9.3. estonsku umjetnost i slikarstvo. Nova prilika za provjeru znanja i zabavu sve većeg broja zainteresiranih sudionika kultnih ozaljskih kvizova četvrtkom je posebno izdanje 15.3., posvećeno upravo slikarstvu i umjetnosti. Na kraju programa u knjižnici je sjajna Pričaonica koju 23.3. članice Društva naša djeca Ozalj organiziraju u znaku akvarela i slikarstva. Isti dan skupina Ježići iz dječjeg vrtića Zvončić predstavit će svoje radove u tehnici akvarel u Etno parku Ozalj, otvorenje izložbe je u 17:00 sati.
Prvi ovogodišnji izletnički vlak Rumobil, iz Zagreba i Karlovca, doći će 24.3. a u programu će biti i projekcija igranog filma Dalibora Matanića „Sto minuta Slave“. Gošća na projekciji će biti glumica i producentica Sanja Vejnović. Gosti koji dođu vlakom će po dolasku u pratnji vodiča proći turističku rutu „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“.
U OŠ Slava Raškaj predstavit će se izabrani radovi sa ovogodišnjeg natječaja „Mladi Slavini akvarelisti“ izložbom u razdoblju 26.3.-6.4. od 8-18:00 sati. Svečana priredba povodom Dana škole će se održati 28.3. od 11 sati, kada će biti objavljena i imena nagrađenih mladih autora.

U popratnom programu moguće tijekom ožujka u Zavičajnom muzeju Ozalj pogledati veliku retrospektivnu izložbu 70 radova velikog slikara, pjesnika i kipara Vanje Radauša, a tamo će 10.3. biti održano i predavanje o životu i radu velikog umjetnika
Ističemo i tradicionalni Križni put Ozalj-Svetice, koji se ove godine 22.put održava na Cvjetnicu, 25.3..

PROGRAM OŽUJAK – MJESEC SLAVE RAŠKAJ U OZLJU
1.3. Izložba fotografija Dario Markolin@Gradska knjižnica, 19:00 sati
9.3. Radionica EVS – Estonija umjetnost@Gradska knjižnica, 17:00 sati
15.3. Kviz o slikarstvu@Gradska knjižnica, 18:00
23.3. Izložba radova skupine Ježići DV Zvončić@Etno park, 17:00 sati
         Pričaonica – akvarel@Gradska knjižnica, 18:00
24.3. Rumobil+Projekcija igranog filma „Sto minuta Slave“@Zavičajni muzej, 19:00 sati
26.3-6.4. Izložba radova „Mladi Slavini akvarelisti“@OŠ Slava Raškaj Ozalj, 8-18:00 sati
28.3. Dan škole – svečana priredba@OŠ Slava Raškaj, 11:00 sati

POPRATNI PROGRAM
22.2. Predstavljanje projekta "Poboljšanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici u Centru za pružanje usluga u zajednici Ozalj."
24.2.-15.4.Retrospektivna izložba radova Vanje Radauša@Zavičajni muzej
25.3. Križni put Ozalj-Svetice

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved