Ilok
Tradicija...
17.8.2018. 10:36:32h
51. Iločka berba grožđa otvara svoja vrata od 23. kolovoza do 2. rujna
Jedna od najznačajnijih turističkih i vinskih manifestacija u Hrvatskoj, tradicionalna Iločka berba grožđa, ove godine svoja vrata otvara po 51. put
objava za medije

Jedna od najznačajnijih turističkih i vinskih manifestacija u Hrvatskoj, tradicionalna Iločka berba grožđa, ove godine svoja vrata otvara po 51. put, s bogatim kulturno-zabavnim programom i prigodnim eno sadržajima koji će započeti 23. kolovoza i trajati sve do 2. rujna.  Središnji dio ove jedinstvene manifestacije održat će se 31. kolovoza uz koncertni spektakl  grupe Magazin i 1. rujna, kada će svoj koncert održati Miroslav Škoro.

51. Iločku berbu grožđa organizira Grad Ilok na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir,  u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Iloka, a u manifestaciju su uključeni i svi vinari Vinskog Klastera Srijem, kao i Iločki podrumi. Također, u organizaciju ovogodišnjeg raskošnog programa 51. Iločke berbe grožđa s brojnim aktivnostima uključili su se i Muzej grada Iloka, Knjižnica i čitaonica, Matica Slovačka i KUD-ovi, kao i brojni ugostitelji iz Iloka i okolice.
Najistočniji grad u Hrvatskoj, Ilok, dunavsko je kraljevstvo vina koje svojim tramincem, kao i svim drugim vinskim sortama ovoga područja posebno tijekom Iločke berbe grožđa privlači brojne ljubitelje dobre kapljice. Proizašla iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda, manifestacija Iločka berba grožđa, od svojih početaka 1962. godine, prerasla je u jednu od najznamenitijih i najatraktivnijih turističkih i kulturno-zabavnih manifestacija u Hrvatskoj koja iz godine u godinu svojim programom privlači sve veći broj turista iz cijele Hrvatske, ali i  Vojvodine i bližih država.
Tako će i ove godine 51. Iločka berba grožđa ponuditi gostima grada Iloka mnoštvo interaktivnih i zanimljivih sadržaja. Uz već omiljenu Pudarinu, stari narodni običaj čuvanja vinograda prije berbe i 6. Noći vina, koja se prigodno održava u Starom podrumu u suradnji s Iločkim podrumima, organizatori 51. Iločke berbe grožđa pripremaju i  Dunavski maraton čikli, nastupe KUD-ova iz Slavonije i Srijema, edukativno-zabavne radionice za djecu i još mnoštvo drugih iznenađenja.  Uz vrhunska vina i smotre vinara, tijekom Iločke berbe grožđa, svi gosti grada Iloka imat će priliku kušati i ponajbolje gastronomske delicije ovoga kraja.
Bez sumnje, svim posjetiteljima ove tradicionalne manifestacije pitoreskni Ilok  otkrit će se u svojoj punoj ljepoti i bogatom povijesnom nasljeđu, kojim ovaj najistočniji hrvatski gradić odiše na svakom koraku.
Detaljan program 51. Iločke berbe grožđa pratite na službenoj web stranici Grada Iloka http://www.ilok.hr/, službenoj web stranici Turističke zajednice grada Iloka http://www.turizamilok.hr/ i na fb eventu manifestacije: https://www.facebook.com/events/486693135134696/.

iločki traminac
objava za medije

ulaz bure
objava za medije

grad Ilok
objava za medije

folklor tradicija
objava za medije

 

 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved