Sveti Ivan Zelina
Tradicija
18.1.2019. 7:02:59h
Pozivnica za VINCEKOVO u Sv. Ivanu Zelini
Domaćin ovogodišnjeg obilježavanja Vincekova u Gradu Sv. Ivanu Zelini biti će Udruga vinara i vinogradara „Brina“.
objava za medije

Kako to nalažu stari vinogradarsko – vinarski običaji, u nedjelju, 20. siječnja 2019. godine obilježava se Vincekovo; početak nove vinogradarske godine. Vinari će posjetiti svoje vinograde, zaliti koji trsek dobrom vinskom kapljicom, darivati ga domaćom kobasicom te odrezati prve rozgve sa reznika i ponijeti ih kući kako bi im, nakon dva-tri tjedna u peharčeku s vodom, pokazale kako je trsje prezimilo ovu zimu. Domaćin ovogodišnjeg obilježavanja Vincekova u Gradu Sv. Ivanu Zelini biti će Udruga vinara i vinogradara „Brina“.

Program:
14,00   Sveta misa posvećena sv. Vinku, đakonu, s blagoslovom   vinograda, u kapeli   Sv. Duha u Vrtačama
15,00   Rezidba i zalijevanje trsova prema starim narodnim običajima zelinskog kraja, a uz sudjelovanje Hrvatskog pjevačkog društva "Zelina"
16,00   Okrepa s kuhanim vinom i domaćim kobasicama, uz nastup „Brina bend“

Organizatori manifestacije:
Grad Sveti Ivan Zelina ,Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline i Udruga vinara i vinogradara „Brina“
 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved