Tisno
The Garden festival
6.7.2014. 6:20:48h
Najluđe tek dolazi: Kreće totalna invazija na Tisno!
Deveti po redu The Garden festival koji je prethodnih nekoliko godina u potpunosti preobrazio tišnjanski kraj u raj za mladenački provod potrajat će do utorka.
Cholo Aleman / wikipedia.org

Deveti po redu The Garden festival koji je prethodnih nekoliko godina u potpunosti preobrazio tišnjanski kraj u raj za mladenački provod potrajat će do utorka.

Jedan od najboljih festivala elektroničke glazbe u nas već je nakon otvoranja u srijedu privukao više od 400 mladih Britanaca koji su zaposjeli kampove, bungalove, pozornice i plaže u turističkom naselju Hostin. Garden će ovih dana broj svojih posjetitelja brojiti u tisućama, a ugostit će sve one koji traže zabavu i pustolovinu pod suncem i zvjezdanim nebom, uz obilje pića i dobre elektroničke glazbe.

Posjetitelje očekuje poveći broj cijenjenih i poznatih izvođača i gotovo 200 DJ-a nastupa na tri pozornice i dva broda, te u klubu na otvorenom Barbarella’s u Pirovcu i u The Garden Zadar baru, prvotnom sjedištu Garden Festival tima.

Besprijekorna infrastruktura

The Garden je jedan od pet festivala koji će se na istome mjestu događati tijekom ovog ljeta, a ruke već trljaju i lokalni ugostitelji, iznajmljivači apartmana i ostali turistički subjekti.

- Besprijekorno smo odradili pripremu infrastrukture i sličnu tekuću problematiku tehničke prirode. Sve je spremno za navalu gostiju, koji su tek počeli pristizati, a u “Garden villageu” montirali smo šatore i kućice za spavanje. Podsjetit ću da je lani na Gardenu bilo 35 tisuća noćenja, a ne treba ni spominjati kako je za vrijeme održavanja pet festivala, kompletna turistička potrošnja u porastu - kaže nam direktor tišnjanske turističke zajednice Filip Henjak.

I nekolicina mladih turista s kojima smo porazgovarali oduševljena je prirodnim ljepotama tišnjanskog kraja u kombinaciji s elektroničkom glazbom koju slušaju.

- Tu smo treću godinu zaredom i zabavljali smo se i prijašnjih godina tako dobro da smo se jednostavno morali vratiti. U istoj smo postavi od šest prijatelja i prijateljica, a ostat ćemo do kraja festivala. Čitava organizacija je na vrhunskom nivou, a osim glazbom, oduševljeni smo i prirodnim ljepotama vašeg krajolika i čistoćom mora - kaže 25-godišnja Britanka Lauren, koja je sa svojim društvom stigla iz dalekog Northamptona.
Veliki planovi za budućnost

Festivalom koji iz godine u godinu raste u očima zaljubljenika u elektroničku glazbu širom svijeta, sve zadovoljniji je i njegov osnivač i nekadašnji član britanske grupe UB40 Nick Colgan.

- Sve više ljudi koji su posjetili Garden izražava želju da dođu u Tisno na ljetovanje i s djecom, pa smo organizirali i mali “Little Garden”, koji je isključivo festival za djecu. Imamo velike planove za budućnost. Ono što želimo je produljiti sezonu. Imamo odličnu suradnju s lokalnim vlastima i stanovništvom, u Tisnome nalazimo mnogo toga što je našim gostima potrebno, restorane, taksije i sve ostale pogodnosti. Sretni smo ovdje - naglasio je Britanac.

Sedmodnevna ulaznica za ovogodišnji festival za goste iz zemalja bivše Jugoslavije koštaju 700 kuna, a za ostale 1200 kuna, dok se dnevne karte mogu kupiti po cijenama od 90, 120 i 200 kuna ovisno o danu i programu izvođača na festivalu.

Tisno je tako postalo prepoznatljiva destinacija u europskim okvirima, pa je poznati američki izdavač turističkih vodiča Lonely Planet, na svoju listu od deset preporučenih mjesta za brza putovanja ove godine, na drugo mjesto uvrstio Tisno i njegov The Garden festival.

Piše: Marko Bursać
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved