Vrbnik
28.8.2013. 6:13:26h
Dani vina otoka Krka
Zadnjeg vikenda u kolovozu kontinuirano se od 2004. godine u Vrbniku održava manifestacija Dani vina otoka Krka u organizaciji TZ Vrbnik, Općine Vrbnik, Poljoprivredne savjetodavne službe i Udruge vinara Žlahtina
S^S / flicker.com

Zadnjeg vikenda u kolovozu kontinuirano se od 2004. godine u Vrbniku održava manifestacija Dani vina otoka Krka u organizaciji TZ Vrbnik, Općine Vrbnik, Poljoprivredne savjetodavne službe i Udruge vinara Žlahtina. Dane vina karakterizira ponuda i degustacije vina domaćih vinara uz organizirano gostovanje vinara iz ostalih krajeva Lijepe naše, dajući na taj način doprinos u spajanju „plave i zelene brazde“.

Ove godine ponovno gostuju i prošlogodišnji gosti - vinari Osječko-baranjske županije. Manifestacija će se održati 30. i 31. kolovoza 2013. na prostoru Place Vrbničkog statuta i Trga Škujica. Savjetnici Poljoprivredne savjetodavne službe održati će stručna predavanja u subotu 31. kolovoza 2013. u 19.00 sati u općinskoj vijećnici dok će se Izložba vinogradarske i vinarske opreme održati u subotu 30. kolovoza 2013. od 10.00 do 16.00 sati na Trgu Škujica.

U petak 30.08.2013., od 17:00h održavat će se degustacija vina i sajam autohtonih proizvoda (Trg Škujica, Placa Vrbničkog statuta), a u 20:00h slijedi Svečano otvaranje manifestacije (Trg Škujica) te zabavni program (Folklorna skupina VDK Frankopan, Grupa Insula), Placa Vrbničkog statuta (Trio Crikvenica), Posebni gosti Bratovština Hrvatskih vinskih vitezova.

U subotu 31.08.2013. u 10:00h održava se Izložba vinogradarske i vinarske opreme (Trg škujica), a od 17:00h degustacija vina i sajam autohtonih proizvoda. Predavanja PSS-a će biti vezana za temu višestruke sukladnosti i novosti vezanih uz korištenje sredstava za zaštitu bilja i pripreme za implementaciju te sezonsko zapošljavanje u poljoprivredi.

Piše: Ivana Parađiković
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved