Novalja
Promjene
28.8.2015. 7:47:08h
U Novalji komunalni redari i mreža video nadzora povećali sigurnost u gradu
Projektom Novalja - siguran grad komunalnim redarima dane su veće ovlasti, a uspostavljena je i suradnja s klubovima i agencijama.
János Korom Dr. / flickr.com

Grad Novalja se na natječaj Poslovnog dnevnika 'Pametni gradovi' prijavila s projektom 'Novalja - Siguran grad 2014 - 2020'. Projekt Novalja - siguran grad nastao je nakon što je Novalja 2011. došla na glas kao nesigurna destinacija. Ova je nezahvalna titula rezultat izrazito velikog broja turista u ljetnim mjesecima, marketinga plaže Zrće pod kampanjom 'Sve se može u Novalji' i nedovoljnog angažmana i ulaganja Novalje u pogledu javnog reda i mira i sigurnosti općenito.

Navedeni su problemi potvrđeni i istraživanjem javnog mijenja, provedenog 2012. Osjećaj nesigurnosti, kao primarni problem Grada Novalje, izrazilo je 60 posto gostiju koji su sudjelovali u istraživanju. Istovremeno je izostanak, odnosno, neprovođenje aktivnosti očuvanja javnog reda i mira bila prva stavka i kod domicilnog stanovništva. Ujedno je, za velik broj domicilnog stanovništva velik problem bila i buka. Glasna glazba koja je dolazila s plaže Zrće bila je izvor njihova nezadovoljstva - požalili su se kako im onemogućava kvalitetan standard života u navedenim područjima grada.

Očitanje buke u klubovima
Sukladno definiranom problemu, Grad Novalja je 2014. poduzeo niz integriranih aktivnosti. Pristupilo se jačanju komunalnog redarstva putem dodatnog zapošljavanja, educiranja i opremanja. Komunalno redarstvo je dobilo veće ovlasti, a i pripremljeni su i višejezični informativni letci koji su se dijelili gostima i domicilnom stanovništvu. Također, uspostavljena je suradnja s klubovima i agencijama. Gosti su bili informirani o javnom redu i miru, kao i važnosti njihove sigurnosti, odmah po dolasku u Novalju. Kao dodatno sredstvo osiguranja, zaštite i nadzora ljudi i imovine, uložena su sredstva u aktivnu mrežu video nadzora i sustav očitovanja (ograničavanja) buke na plaži Zrće.

Piše: Ana Maria Filipović Grčić
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved